Tjänster

massage4

Behandling
Jag behandlar med en kombination av massage (Genuin Svensk Hästmassage), elektroterapi, osteopati, passiv rörelseterapi och stretching. De olika metoderna i kombination gör det möjligt för mig att göra så stor skillnad som möjligt under varje enskild behandling av hästen genom att jag både kan arbeta med både muskelvävnad, nervvävnad, leder och ligament genom de olika metoderna. Andra typer av vävnader påverkas också. Du kan läsa mer om respektive behandlingsform genom att klicka på dem.

Läs mer om hur en behandling går till här >>.

Pris från 1 augusti 2016 för en behandling är 700 kr, reseersättning tillkommer (kan delas om fler önskar behandling i samma stall). Fakturaavgift tillkommer vid faktura. Jag har SWISH.

still

Rehabilitering
Det finns en problematik i att behandla problem hos en häst utan att förändra träning eller rörelsemönster. I humanvården arbetar majoriteten av fysioterapeuterna med en kombination av sjukgymnastik och behandling. Detta för att det ger bra resultat.

rehab3

Vi tar emot hästar på rehabilitering under kortare eller längre tid beroende på individen och hästägarens önskan. Vi kan genom att ha hästen hemma hos oss optimera möjligheterna för ett snabbt tillfrisknande genom täta behandlingar varvat med träning som gymnastiserar hästen och bidrar till större rörlighet. Övningar och träningsupplägg varierar beroende på problemområde, varje träningsprogram är individuellt. Detta koncept är unikt utifrån att vi arbetar detaljorienterat med muskelgrupper och rörelser för att stärka och balansera. Vi nu haft detta upplägg under två års tid med stor framgång.

Läs mer om vårt rehabiliteringsupplägg här >>.

Pris för rehabilitering är 8500 kr/mån inkl moms. Då ingår uppstallning och grovfoder.

movement1

Personlig tränare
Jag hjälper dig som har en önskan om att själv träna din häst frisk, lösgjord och liksidig. Efter en genomgång och behandling där jag har kartlagt problemområden kan vi titta på hur du kan förändra din ridning och träning för att hjälpa hästen med rehabilitering. Detta är med fokus på hästen så det passar alla hästar oavsett inriktning. Oftast behövs regelbundna möten för att checka av att träningen fyller syftet och att en förståelse hos ryttaren ska växa fram för vad de ska se och känna efter för att avgöra om övningen blev korrekt utför eller inte.

rehab7

Jag börjar helst från marken med longering och senare kan arbetet ske mer och mer från ryggen när hästen bygger styrka och förståelse för övningarna.

Pris för coachning är 600 kr och tar ca en timme. Sker det i samband med behandling kostar coachningen 400 kr. Du får sedan en sammanfattning per e-post så du inte glömmer något.

doctor_of_future