Om mig

_AMI5419
Varför en till blogg?
Jag är som person en så kallad sökare; rastlös och nyfiken. Jag vill alltid veta mer, vill alltid förstå varför jag ska göra så som andra gör eller säger. Jag utforskar därför hästvärlden ständigt genom att läsa, studera, lyssna och experimentera mig fram. Jag är aldrig fullärd. Så snart jag avslutat en utbildning hittar jag något nytt som jag vill utforska.

Frågor som jag sökt svar till är bland annat:

  • Hur tränar jag min häst för att få den så stolt, smidig, stark, lösgjord och balanserad som möjligt?
  • Hur lär jag min häst enklast nya saker? Hur blir jag en bra hästpedagog?
  • Hur motiverar jag min häst till träningen?
  • Hur utvecklar jag en god relation till mina hästar? Hur får jag hästen att vilja umgås med mig?
  • Hur kan jag bli en så duktig ryttare som möjligt? D.v.s. hur utvecklar jag min teknik, känsla och mitt samspel med hästen bäst? Hur gör jag för att störa min häst så lite som möjligt där uppe?
  • Hur ger jag min häst förutsättningar att leva ett så naturligt hästliv som möjligt?
  • Hur kan jag upptäcka uppkomna problem hos min häst, både fysiskt, mentalt och emotionellt så tidigt som möjligt?
  • Hur kan jag förhindra och förebygga skador? Hur jag jag rehabilitera min häst bäst om skadan redan skett? Kan jag träna hästen frisk?

Jag har genom att lägga mycket tid och engagemang på dessa frågor fått mycket kunskap och erfarenhet genom åren. Jag har också lärt av mina misstag! Alla kunskaper och erfarenheter har tillsammans bildat vad jag kallar mitt hästperspektiv. Det är detta jag tänker dela med mig av i denna blogg.

Mitt intresse har dragit mig mer och mer mot att hjälpa hästar med kroppsliga problem. Jag har därför fördjupat mig extra mycket i studier i hästens rörelser, träning, fysiologi och anatomi. Jag har studerat biomekanik i 15 år och jag arbetar idag med olika behandlingsformer som massageterapi, elektroterapi, passiv rörelseträning och osteopati.

Vill du läsa om mina utbildningar kan du läsa mer här >>.

Jag hoppas att denna blogg ska vara till glädje och nytta för dig och din häst!

aguadora