Invigning av bloggen

Så varför en blogg till? Finns det inte nog med bloggar redan? Det är möjligt men för mig är det som att påstå att det finns redan tillräckligt många perspektiv i världen, vi behöver inte ett till. Denna blogg kommer att ge mitt perspektiv, det vill säga allt jag skriver kommer vara utifrån hur jag ser på världen, mina tankar och känslor. Det finns inget rätt eller fel i mitt perspektiv på samma sätt som det inte finns något rätt eller fel i ditt perspektiv. Vi är olika individer med olika erfarenheter som vi grundar våra tankar på.

Min passion i livet är hästar som ni som känner mig säkert inte har missat. Mina hästar bidrar till både mina största bekymmer och mina största lyckostunder. Många gånger har jag tänkt att är det verkligen värt det? Alla utmaningar de ger mig ekonomiskt, fysiskt och känslomässigt. Tanken på att inte ha hästar skrämmer mig dock, hela min identitet är så starkt kopplad till min passion. Vem är jag utan hästar? Hur länge skulle jag stå ut? Att leva för sin passion ger livet mening och innehåll. Det är det jag vill dela med mig av här. Att bloggen kommer att handla mycket om hästar är kanske förståeligt, men jag hoppas också att den kan ge en inblick i vad det är som driver mig, vad passion är och hur jag visar min tacksamhet till de djur som ger mig allt detta.

Jag kommer att både skriva om min och mina hästars vardag men också mitt specialområde; friskvård och rehabilitering. För att visa min tacksamhet till hästarna, för att de förgyller min vardag med att ge så mycket av sig själva, så har jag dedikerat mitt liv till att hjälpa dem få en bättre tillvaro. Egentligen på alla sätt men främst genom att hjälpa dem att ha en så frisk kropp med så hög vitalitet som möjligt. Jag vill hjälpa dem med deras krämpor, inte bara symptombehandla, jag vill lösa grundorsaken till deras åkommor. Jag vill upplysa deras ägare genom att ge dem kunskaper om hästens fysiologi och biomekanik. Varför har deras hästar de problem de har och vad kan de själva göra åt det genom träning och omsorg? Många upptäcker oftast problemen när det redan gått alldeles för långt, till exempel när hästen redan är sjuk eller halt. Då sätter de in alla medel de kan för att läka men sällan frågar de sig varför sjukdomen/skadan uppstod från första början. Jag vill skapa en större medvetenhet hos hästägarna. Jag vill ge dem ögon som ser och upptäcker problem långt innan veterinären behövs. Jag vill ge dem verktygen att hjälpa hästen att bli bättre när det väl skett och möjligheten att förebygga att det händer igen.

Hoppas att ni vill följa mig och min resa i hästbubblan! 🙂

ida_rosa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *